Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Kimdir?

1986 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı; Atatürk Üniversitesinin gelişmesine ve güçlenmesine, eğitim, öğretim, araştırma ve yayın faaliyetlerinin desteklenmesine katkı sunmaya devam etmektedir.

Yerli ve yabancı öğretim üyelerinin Erzurum’da görev almalarının sağlanmasından milli duygulara sahip insanların yetiştirilmesine, kültürel faaliyetlerin teşvik edilmesinden başarılı ya da ihtiyaç sahibi öğrenci ve personeline maddi ve manevi imkânlar sağlanmasına kadar birçok alana yönelik destek faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sosyal dayanışmayı güçlendiren, toplumsal ihtiyaçları karşılayan doğrudan ya da dolaylı olarak ekonomiye katkı sağlayan faaliyetlerde bulunmaktadır.

Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen faaliyetlere önemli katkılar sağlamaktadır.

Özel Vakıf Okulları bünyesinde bulundurduğu anaokul, ilkokul ve ortaokulda 1000 yakın öğrenciye eğitim – öğretim vermektedir. Ayrıca şehrin nitelikli okul ihtiyacının karşılanmasına da katkı sunmak amacıyla Anaokulu, ilkokul ve ortaokulun yanı sıra 2018 yılında temeli atılan 14 bin m2 alan üzerinde yükselmeye devam eden 16 derslikten oluşan Fen ve Anadolu lisemizin  yapım çalışmaları bitme aşamasına getirilmiştir.

Özellikle temel bilimler ve fen bilimleri alanlarında başarılı olan öğrencilerin Atatürk Üniversitesini tercih etmesini sağlamak ve maddi durumu yeterli olmayan 310 öğrenciye destek olmak amacıyla her yıl burs verilmektedir.

Üniversitenin farklı birimlerinin araç ve eleman ihtiyaçlarının imkanlar ölçüsünde destek vermektedir. Fakülte ve diğer birimlerin düzenlemiş olduğu kongre, sempozyum, panel gibi programlara destek verilmesinin yanında dereceye giren akademisyenlere teşvik ödülleri verilmektedir.

Ramazan aylarında tespit edilen personellere gıda yardımı yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilere iftar yemeği verilmektedir.
Üniversitemizin çeşitli birimlerinde istihdam edilen 30 vakıf çalışanı ve şirketinde çalışan 118 personeli ile toplam 148 kişiye iş imkânı sağlamaktadır.